Telg uit een chauffeursfamilie

Al op z’n 14e leerde Gerrit Versluis jr., als telg uit een echte chauffeursfamilie (vader, grootvader, oudoom, achterneef etc.) voor het eerst rijden op de heftruck binnen het bedrijf waar zijn pa, Gerrit senior, werkzaam was. Door omstandigheden verliet hij in 1986 de middelbare school en kwam te werken bij diverse distributiebedrijven, w.o. het magazijn van een groot distributiecentrum in zijn geboortestad Utrecht. Het was de tijd dat er nog niet heel streng werd omgegaan met de verplichting uit Arbobesluit 17.7 C van een “specifieke instructie” voor het rijden op gemotoriseerd intern transport materieel. Gerrit bleef tot 2007 werkzaam als hef-, reach- en combitruckchauffeur en startte in maart van dat jaar zijn eigen onderneming als instructeur en examinator. Hij kwam te werken voor een aantal van de “grote jongens” in opleidingsland die vereisten dat hij zowel zijn SOG, als CCV accreditatie zou tonen, welke hij ook met verve zou behalen.

Bijna 21 jaar praktijkervaring

1996 was ook het jaar dat hij zijn eerste heftruckcertificaat behaalde, een decennium nadat hij voor het eerst in loondienst op een heftruck was begonnen te werken als magazijnmedewerker. In de bijna 21 jaar dat hij zelf als hef- en voornamelijk reachtruckchauffeur werkzaam was, kwam hij via diverse uitzendbureaus in dienst bij bekende, soms grote ondernemingen, zoals Van Melle (Breda), Hero (Breda), Friesche Vlag (Vianen), Nedlloyd (Amsterdam), Hema DC (Utrecht), Frans Maas (Montfoort), WMF (Weesp), Vrumona (Bunnik) en Heineken (‘s-Hertogenbosch en Zoeterwoude).

Instructeurs die zelf nooit heftruck hadden gereden

Hij ontdekte ook dat de meeste van zijn Z.Z.P.-collega’s zelf uit de logistieke branche kwamen en vrijwel allemaal jarenlange ervaring hadden op de hef- en/of reachtruck. Enigszins verbouwereerd, constateerde hij dat die grote opleiders instructeurs in vaste dienst hadden, die zelf nog nooit op een heftruck hadden gewerkt! Dat inspireerde hem om een lesmethode te ontwikkelen en hanteren, waarbij hij de nadruk vooral legde op de praktijk en alleen de essentiële theorie, zoals het lastdiagram, wordt behandeld.

Inmiddels is VILogistiek, Opleiding en Training uitgegroeid tot een volwassen opleider, waar persoonlijk contact met tevreden klanten als een toegevoegde waarde wordt gezien bovenop vakkundige opleidingen, trainingen en examens voor bestuurders op alle niveaus: van complete opleidingen van meet af aan, trainingen van nooit of ooit gecertificeerde bestuurders, omscholing van magazijnmedewerkers tot het assessment, ook 1-uurs certificering genoemd, waarbij we in maximaal één uur mensen certificeren voor heftruck, reachtruck, combitruck, EPT/Stapelaar, hoogwerker (3A & 3B), zijlader en meeneemheftruck.

VCA en Hoogwerker

In het begin sporadisch, maar vanaf 2020 net zo regelmatig als hef- of reachtruck, verzorgt VILogistiek ook opleidingen en training voor VCA, zowel basis als VOL. Cursisten geven regelmatig terug dat het behalen van het VCA-diploma -slagingspercentage ligt boven 98%- mede te danken is aan goed te onthouden en te visualiseren voorbeelden in combinatie met een uitstekende presentatie en efficiënte proefexamens.

Ook de vraag naar trainingen voor 3A en 3B hoogwerkers begon enkele jaren gelden toe te nemen. Bij voldoende ervaring wordt het certificaat ook voor de hoogwerker gegarandeerd!