Het “Trainessment” is een uniek product,

in Nederland alleen aangeboden door VILogistiek, Opleiding en Training, waarbij zeer ervaren bestuurders van heftrucks, reachtrucks, hoogwerkers en overig intern transport materieel bij herhaling, in maximaal één uur per persoon gegarandeerd het certificaat kunnen verlengen.

Volgens de VILOsofie van VILogistiek, is het tamelijk overbodig om mensen die al dagelijks of zeer regelmatig rijden op heftrucks, reachtrucks, hoogwerkers of ander intern transport materieel, vol te stouwen met theorie die verder niet relevant is voor het veilig werken zélf. Daarom wordt alleen de essentiële theorie behandeld die echt benodigd is om veilig te kunnen werken, denk aan het last- of vluchtdiagram.

In tegenstelling tot het officiële “assessment” wat wezenlijk alleen een examen betreft en geen training, kijkt de instructeur 1-op-1 of er kennis is verwaterd en legt de benodigde theorie uit aan elke kandidaat. Vervolgens stelt hij vast of de chauffeur het voertuig veilig kan besturen en kijkt of er gewoontes zijn ingeslopen die er niet horen te zijn. Aan de hand hiervan wordt er eventueel bijgespijkerd en gecorrigeerd. Dit alles geschiedt in maximaal één uur per persoon.

U bent met het Trainessment zeker van verlenging van het

certificaat en tevens bespaart u als bedrijf enorm op uw productie-uren. En ook is het mogelijk om nog meer tijd te besparen door er voor te kiezen de theorie gezamenlijk te doen met alle herhalers en vervolgens alleen het praktijkgedeelte 1-op-1. In de regel wordt dan gemiddeld nog minder dan 1 uur besteed per persoon.