Veilig en verantwoord werken

Veilig en verantwoord werken -algemeen gesproken- is niet alleen een wettelijke, maar volgens de VILosofie van VILogistiek, Opleiding & Training ook een morele plicht:

WAAR JE OOK WERKT EN WAT JE OOK DOET, JE STELT ALLES IN HET WERK OM JEZELF EN ANDEREN NIET IN GEVAAR TE BRENGEN.

Maar wat is tijdens het werken en rijden op intern transport materieel nou écht essentieel om handen en voeten te geven aan deze stelling?! Volgens onze VILOsofie draait het om de twee belangrijkste, onlosmakelijk met mekaar verbonden ingrediënten van veilig en verantwoord werken, ongeacht welke werkzaamheden met wie worden uitgevoerd en met welk materiaal:

  • MENTALITEIT
  • COMMUNICATIE

Nummer 1 oorzaak ongevallen: gebrek aan kijkgedrag.

Waarschijnlijk zal iedereen die al een tijdje meedraait “op de vloer”, kunnen beamen dat het voorkomen of uitsluiten van risico’s op de werkvloer een onmogelijkheid is! Eén doodeenvoudige rede voor deze uitspraak, is dat zelfs als Pietje zich aan alle regels van veiligheid en gezondheid houdt, hij vervolgens door Klaasje voor z’n sokken kan worden gereden, omdat deze het niet zo nauw neemt met bijvoorbeeld gedegen kijkgedrag.

De nr. 1 oorzaak van ongevallen met heftrucks, is het gebrek aan secuur kijkgedrag! Goed om je heen kijken om vast te stellen of je veilig kan rijden, valt onder COMMUNICATIE (je verwittigt jezelf ervan dat je de boel niet aan gort rijdt) en wat ervoor zorgt dát je ook altijd goed uitkijkt, is een kwestie van MENTALITEIT!

Praktijkervaring: opslag, distributie, intern transport.

Binnen VILogistiek, zijn we van mening dat mensen pas een opleiding, training of examen mogen geven voor intern transport materieel, wanneer zij zelf op z’n minst enkele jaren praktijkervaring hebben met het voertuig waarvoor zij de training verzorgen en/of het examen voor afnemen. Al onze instructeurs en docenten komen zelf uit de wereld van intern transport, distributie en opslag en spreken en verstaan derhalve de “taal van de vloer”. Zij zijn bekend met alle werkzaamheden in de branche, kennen het klappen van de zweep en kunnen -indien gewenst- ook altijd zelf de praktijkoefeningen voordoen.

Ondanks dat er geen wettelijke criteria zjn voor instructeurs intern transport materieel, vinden wij het niet van een goede MENTALITEIT getuigen, wanneer iemand wordt opgeleid tot heftruckchauffeur door een instructeur die zelf nog nooit op een heftruck heeft gezeten. Volgens onze VILOsofie, kan de COMMUNICATIE over veilig werken dan onmogelijk volledig en secuur zijn!

Volgens de VILOsofie van VILogistiek,

is het overbodig om mensen die al dagelijks of zeer regelmatig rijden op heftrucks, reachtrucks, hoogwerkers of ander intern transport materieel, vol te stouwen met theorie die verder niet relevant is voor het veilig werken zélf. Daarom wordt alleen de essentiële theorie behandeld die echt benodigd is om veilig te kunnen werken, denk aan het last- of vluchtdiagram. Dat is waarom herhalers en/of zeer ervaren bestuurders gegarandeerd hun certificaat kunnen halen of verlengen. Bij VILogistiek kan dat middels het “Trainessment“.